Ingrediencie
    - Cesto: 1/2 kg hladkej múky
- 3 dl vlažnej vody
- 1 kocku droždia
- štipku cukru
- 2 lyžice oleja
- 1 dl piva (nemusí byť). Náplň: kečup
- šunku
- rajčiny
- cibuľu
- syr
- oregano
- olivy
- plesňový syr
- vajcia
- klobásu
- kukuricu
- šampiňóny
- slaninu
 
Postup
Do  misky vsypeme hladkú múku. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, ktoré  zasypeme štipkou cukru. Nalejeme na múku, pridáme olej, prípadne pivo.  Všetko zmiešame a vytvoríme tuhé cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale  hneď spracujeme. Cesto vyvaľkáme na drevenej doske do tvaru plechu.  Vyvaľkané cesto položíme na plech (nie vymastený) a okraje potlačíme. Aj  zvyšné cesto, ktoré trčí z plechu môžeme pozatláčať, aby boli okraje  hrubšie. Cesto natrieme kečupom na hrubšiu vrstvu, poukladáme šunku,  rajčiny, a ďalšie ingrediencie podľa svojej vlastnej chuti. Syr môžeme  postrúhať navrch alebo nakrájať na plátky. Nakoniec posypeme oreganom a  dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Upečieme do  chrumkava.