Ingrediencie
    - 2 hrste suchej farebnej fazule
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- zelená vňať z petržlena
- zeleru a pod.
- soľ
- čierne korenie celé
- na zápražku: olej
- hladká múka
- červená sladká paprika; príloha: cestovina mušličky alebo kocky
 
Postup
Fazuľu  dáme variť najlepšie do tlakového hrnca, k skoro uvarenej fazuli  pridáme soľ, čierne korenie, mrkvu, petržlen. Keď je všetko uvarené  pridáme zápražku pripravenú z oleja, hl. múky, červenej papriky a  zaliatou vodou. Polievku necháme prejsť varom so zelenou vňaťou, aby nám  zavoňala. Dochutíme vegetou. Osobitne si uvaríme cestovinu. Polievku  podávame na tanieri s cestovinou zaliatou fazuľovou polievku. Je  výborná, sýta.